04
Пон, Мар
29 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

В деня на църковния празник „Свети Равноапостоли Кирил и Методий“ и професионалния празник на българския библиотекар – 11 май, кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов получи благодарствено писмо от Председателя на НЧ „Братолюбие-1884“  Христина Видева.

Писмото бе по повод личното дарение от г-н Анастасов на местната библиотека, състоящо се от 590 тома художествена литература – произведения на български класици и известни автори от цял свят. Книгите са заведени в регистъра на библиотеката и вече са на разположение на читателите.

Веска Банева, библиотекар в читалището, връчи писмото на кмета с думите: „Благодаря Ви за проявената щедрост и чувство за благотворителност. Библиотеката винаги има нужда от обновяване на фонда си с актуална и качествена литература. Като един дългогодишен регистриран читател в местната библиотека, вие знаете цената на една стойностна творба, а с това дарение ще обогатите духовната култура и знанията на четящите хора от Любимец.“  Анастасов сподели, че ще бъде щастлив повече хора да се докоснат до силата на художественото творчество и пожела броя на читателите в местната библиотека непрекъснато да нараства.