25
Съб, Май
17 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

Ани Видева и Мирослава Паскова от Любимец получиха най-високо отличие на Националния конкурс за детска рисунка „Малките нашенци” в Казанлък, съобщи пресаташето на ОбА Диана Атанасова. По думите й надпреварата се провежда за 16-и пореден път и във времето се е утвърдила като един от най-престижните детски конкурси в България. Организатори са МОМН, община Казанлък и общински детски комплекс „Св. Иван Рилски” – гр. Казанлък.

Участниците бяха разделени в две категории – за весела рисунка „Малките нашенци“ и за хумористична литературна творба „Присмехулници“. В конкурса тази година са участвали 1320 рисунки от 70 населени места и 135 институции от цялата страна.

9-годишната Ани от Арт клуб „Креатив” се включи в съревнованието с рисунката си „Плашило”, за която получи специалната награда на РИО - Стара Загора, уточни Диана Атанасова. На шестокласничката Мирослава пък от СОУ „Желязко Терпешев” били присъдени първо място, златен медал и диплом за творбата й „Малката фризьорка”. Децата, заедно със своята ръководителка Мария Колева, бяха наградени на официална церемония във Военния клуб в гр. Казанлък, подчерта още Атанасова.

СМ