13
Съб, Юли
18 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

15Младият фотограф организира изложба в Свиленград на 3 декември

Фоторепортерът на „Старият мост“ Христо Русев- младши не остана незабелязан и от издателите на списание „National Geographic“. Снимкатa на нашето момче може да се види на Интернет страницата nationalgeographic.bg, а на 5 декември ще бъде публикувана в изданието. Фотографията изобразява средновековната крепост „Букелон“ в с. Маточина и е илюстрация към материала „Калоян и Балдуин“.

От всички фотоси, които разгледахме по темата, този най-много ни грабна вниманието, казаха от списанието. За мен е привилегия моя снимка да бъде включена в изданието, сподели пък Русев- младши. Все пак през годините „National Geographic“ е наложило стандарт за високо качество във фотографията и смятам, че това ще ми бъде в голяма полза за в бъдеще.

На 3 декември във фоайето на Общинска Администрация Свиленград младият талант ще представи изложбата си „Старите български занаяти, запазили се до днес“. Включил съм 27 от традиционните занаяти на българина, които са се запазили до днес, обясни авторът. До всяка снимка ще бъде публикувана и кратка история. Изложбата вече гостува в Смолян, предстои да бъде показана още в Пловдив, София и Габрово, похвали се Русев-младши.krepost matochina

Диляна ЦВЕТКОВА