17
Пон, Юни
25 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

Впечатляваща снимка на река Марица в Свиленград е част от фотоизложба за Световния ден на водата, подредена в Университета за национално и свeтовно стопанство в София. Автор на фотографията е Димитър Алексов.

Организатор на изложбата е Българската асоциация по водите в партньорство с Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Талантливи млади хора представят своите виждания за водата като безценен природен ресурс и източник на вдъхновение в експозицията на тема „Красотата на водата“. Подбрани са 40 фотографии на участници в националния конкурс, победителите ще бъдат обявени на 21 март в Интер Експо Център на Международна конференция, посветена на Световния ден на водата.

„Вода за мир“ е темата на Световния ден на водата през 2024 г. Това мото показва изключителното значение на водата в нашия живот, необходимостта от защита и запазване на водните ресурси във време на климатични промени, както и необходимостта от добре функциониращ и справедливо управляван воден цикъл. Всички тези въпроси, изискват спешно внимание на международно, регионално и местно ниво.

СМ