19
Сря, Юни
23 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Двама маскирани задигнаха 20 000 лв. от обменния офис на паркинг Генералово

Дързък въоръжен обир бе извършен на паркинг Генералово в ранната утрин на 26 ноември. Двама маскирани мъже са нахлули около 4,50 ч. в обменното бюро на ЕТ „Плам – Пламен Войнов“ и са задигнали 20 000 лева в български пари и валута. Разбойниците са изкъртили с щанга металната врата и са нахлули вътре с насочен пистолет. При вида на оръжието 23-годишната касиерка, която била на смяна, от уплаха не могла да задейства паник-бутона, свързан с частна охранителна фирма.

Нападателите хвърлили яке върху главата на момичето, натикали го под работното бюро и заплашително му наредили да мълчи. Взели ключовете на касата, прибрали намиращите се там пачки, после отмъкнали  парите от бюрото на касиерката и изчезнали с тъмен джип.

Момичето е в силен стрес от случилото се и още не може да дойде на себе си, разказа няколко часа след обира собственикът на чейндж бюрото Пламен Войнов. 34-годишният мъж бе сдържан, но потвърди, че крадците са отмъкнали 10 000 лева и валута със същата равностойност. Войнов има още едно обменно бюро, което се намира в Свиленград.

Продавачите от съседните магазини на паркинг Генералово бяха стреснати и пред „Старият мост“ не споделиха информация по случая. Едни казаха, че по това време не са били на работа, други – че нищо не са видели и чули, понеже край обменното бюро имало спрени автобус и тирове. Нищо не била усетила и касиерката от съседното чейндж бюро, които се намира срещу ограбеното. Най-вероятно обаче търговците се страхуват да говорят.

По случая е образувано досъдебно производство. Веднага след грабежа в РПУ е подаден сигнал. Полицаите са извършили оглед на местопроизшествието и вече работят по установяване на извършителите. Предполага се, че двамата маскирани са имали съучастници, които са ги чакали в джипа.

Стефка КОЛЕВА