21
Вт, Май
22 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняеми и задържа за срок до 72 часа двама български граждани за държане с цел разпространение и опит за контрабанда на 8 400 грама марихуана, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

На 20 април на зелена граница край с. Маточина при опит да пренесат в сакове и чували 8 400 грама марихуана от България в Турция 53-годишният А. Л. и П.П. на 40 г. са били заловени от служители на Гранична полиция. Около и у задържаните били намерени два платнени сака и два полиетиленови чувала, които съдържали суха зелена листна маса. При направения полеви наркотест последната реагирала на марихуана. По случая е било образувано досъдебно производство, като разследването се води от разследващ полицай при ГПУ - Свиленград.

С постановления от 21 април А. Л. и П. П. са били привлечени към наказателна отговорност за престъпления по чл. 354а ал.2 изречение 1-во, вр. ал.1 вр. чл. 20 ал.2 от НК и по чл. 242 ал.2, вр. чл. 20 ал.2, вр. чл. 18 ал.1 от НК, а именно, че на 20 април в съучастие като съизвършители без надлежно разрешително са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери – 8 400 грама марихуана на стойност 50 400 лева и за това, че на същата дата са направили опит без надлежно разрешително да ги пренесат през границата на страната ни от България в Турция.

С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково двамата обвиняеми са били задържани за срок до 72 часа. В това време в Окръжен съд – Хасково ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

СМ