Крими
Инструменти
Шрифт

Мъжът, откраднал ваучери от магазин в Свиленград, остава в ареста, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. По искане на Районна прокуратура – Свиленград, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А. И., на 33 г., привлечен като обвиняем за това, че на 5.04.2020 г., от денонощен магазин в Свиленград отнел чужди движими вещи – 25 броя ваучери за предплатени телефонни услуги на мобилни оператори, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.194 ал.1 от Наказателния кодекс.

Младият мъж, за когото „Старият мост“ пръв писа, остава зад решетките и за това, че на 6. 04 .2020 г., в гр.Свиленград, обл. Хасково, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – марихуана- 0,7 грама, амфетамин – 1 грам и метамфетамин - 3,5 грама - престъпление по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс, се казва в прессъобщението на Държавното обвинение.

До момента е установено, че на 5.04.2020 г., в гр. Свиленград, обвиняемият А.И. влязъл в денонощния магазин и успял да отнеме 25 броя ваучери за предплатени телефонни услуги, оставени под щанд, докато продавачката го обслужвала. При извършено претърсване в жилището, обитавано от А.И., в негово яке били открити отнетите ваучери, както и горепосочените наркотични вещества.

СМ