25
Нед, Фев
25 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Трима турски граждани са били арестувани за каналджийство, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата. М. И. (46 г.), Е. Г. (31 г.) и Т. Й. (29 г.) са били привлечени като обвиняеми за това, че на 20 януари опитали да вкарат от Турция в България трима иракски граждани, сред които и малолетно дете.

До момента е установено, че на 20 януари около 15:30 ч. в Истанбул тримата иракски граждани – двама съпрузи и малолетната им дъщеря на 13 г., се качили в автобус с турска регистрация, пътуващ по линията Истанбул - Букурещ. Водачът на автобуса бил обвиняемият М.И. Като обслужващ персонал с него пътували и обвиняемите Е.Г. и Т.Й., които указвали помощ на пътниците. Преди турския граничен пункт иракските граждани били скрити от тримата обвиняеми в специален тайник, намиращ се във вътрешната част на автобуса до задната врата. След като преминал турския граничен пункт автобусът се явили на ГКПП Капитан Андреево на платното за влизащи автомобили. Извършена била паспортна проверка на пътуващите, след което автобусът бил изпратен от служителите на ГПУ - Свиленград за допълнителна такава в гаража на митницата. През това време укритите лица излезли от тайника. След като автобусът тръгнал към указаното място е бил спрян от служител на ГПУ – Свиленград. Той се качил вътре, за да го придружи до гаража и установил в задната част тримата иракски граждани.

Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград се извършват активни действия по разследването, като тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

СМ