Крими
Инструменти
Шрифт

Общо 26 стека цигари без бандерол и 366 стоки с лого на защитени марки иззеха свиленградските полицаи. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

От автомобил „Мерцедес, шофиран от 50-годишен жител на с. Мезек са конфискувани 600 къса папироси, за които 35-годишна свиленградчанка, пътничка в колата, признала, че са нейни. Контролът на полицейските служители продължил на АМ „Марица“, където бил спрян и „Нисан“, управляван от 51-годишен хасковлия. В багажника на колата били намерени 1000 къса цигари. Останалите 3260 къса са иззети от лек автомобил „Мерцедес“ с водач 41-годишен мъж от Свиленград. В колата с него е пътувала и 36-годишна негова съгражданка, която заявила, че кутиите са нейна собственост. В хода на проверката в същия автомобил са открити и 366 артикула с лого на защитени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Те отново се оказали собственост на свиленградчанката.

Безакцизните цигари и артикулите са предадени на разследващите с протоколи, съставени са актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

Снимка: Илюстративна

СМ