23
Чет, Май
21 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

 Откраднаха мобилен телефон и 1000 лева в Свиленград и с. Пъстрогор

Трима мъже от с.Мустрак са били задържани в ареста. На 19-ти в 9,30 часа на тел.112 е получено съобщение от 26-годишен свиленградчанин. Той заявил, че в момента живее в селото с 29-годишната си приятелка. В дома им нахлули баща й, брат й и племенника й, съответно на 60 г., 36 г. и 14 г. Поради стар спор между тях започнала разпра.

Мъжете счупили прозорец на къщата и ударили с дървен кол задната врата на БМВ, собственост на тъжителя. Посегнали и на момичето, като му нанесли удари с ръка и крак в областта на главата, гърба и краката. Лекарите констатирали охлузни рани по тялото. Момичето е прегледано и освободено за домашно лечение. След подадения сигнал тримата нападатели са задържани до 24 часа по чл.216 ал.1 от НК.

2 кражби са регистрирани в РУ Свиленград на 18-ти. Първата е на мобилен телефон, оставен без надзор в павилион за закуски от 11-годишно момче. Втората кражба е на 1000 лева от дом в с. Пъстрогор. Неизвестно засега лице е проникнало в къщата след избутване с твърд предмет на алуминиев прозорец. Образувани са досъдебни производства.