03
Съб, Дек
19 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

2 кубика дърва, 2 каруци, 2 кошума и моторни резачки конфискува Държавно горско стопанство (ДГС) - Свиленград. Съвместната акция, в която се включиха 2 екипа лесничеи и един от полицията, бе проведена преди около седмица.

Незаконната сеч е извършена в землището на с. Пъстрогор, зад дома за възрастни хора с психични разстройства. Там гората е частна, сподели пред „Старият мост“ началникът на ДГС-Свиленград Михаил Михайлов.

Сигналът за бракониерите бил подаден до него. Михайлов веднага събрал екип, обадил се и на полицията. Около 20:00 ч. инспекторите отишли на мястото. Чули моторните триони, скрили се и зачакали. Към полунощ секачите пратили съгледвач. Когато се уверил, че наоколо е „чисто“, дал сигнал да тръгват. Униформените изчакали нарушителите да стигнат асфалта и ги погнали. Близо до надлеза на входа на Свиленград заловили бракониерите, които са от тукашната ромска махала. Една от талигите, обаче, в която имало мъж и жена, се изплъзнала. Цяла седмица беглецът се укривал, но накрая бил намерен и му бил връчен акт за неизпълнение на полицейско нареждане.

На другите двама, които управлявали двете каруци, също били съставени актове, но за транспортиране на незаконна дървесина. Отделно трябвало да платят и обезщетение за това, че са рязали дървета без разрешение.

Снимка: Илюстративна, Интернет

Диляна ЦВЕТКОВА