26
Пон, Сеп
31 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Двама свиленградчани с постоянна мярка „задържане под стража“ за кражба на лека кола

Постоянна мярка „задържане под стража“ наложи Старозагорският районен съд на двама свиленградчани за кражба на лека кола. Петър Петров /37 г./ и Красимир Георгиев /39 г./ са обвиняеми за това, че на 23.01.2018 г. в Стара Загора чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, и използване на техническо средство и моторно превозно средство отнели лек автомобил "Мазда CX-5" от владението на собственика без негово съгласие, пише в обвинителния акт на прокуратурата.

В хода на образуваното срещу двамата апаши досъдебно производство е установено, че те са се познавали и поддържали приятелски взаимоотношения, се казва още в прессъобщението на държавното обвинение. На 22.01.2018 г. решили да извършат кражба на лек автомобил и се придвижили до град Стара Загора. След като обиколили определени места в града, двамата забелязали въпросния лек автомобил "Мазда CX-5" , паркиран до заведение в централната градска част. Използвайки техническо средство, те успели да отключат и отмъкнат колата. Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора са събрани данни, че обвиняемите са отнели още няколко превозни средства, но все още се събират доказателства в тази насока.

Установените до момента данни сочат за престъпна дейност, извършвана на територията на няколко области в различни населени места. Дейността е извършвана дълго време и при изключително добра и ефективна организация на всеки един етап. При направените обиски в Свиленград били открити допълнителни доказателства. Според запознати, при разследването можело да бъдат повдигнати обвинения и на други лица от Свиленград, Стара Загора и София, замесени в кражбите на автомобили. Решението за наложения постоянен арест на Петър Петров и Красимир Георгиев може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Стара Загора.

СМ