23
Вт, Юли
36 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Банкова служителка спаси възрастната свиленградчанка от ало измамници

80 - годишна свиленградчанка щеше да даде 27 000 лева и златни накити на ало измамници, ако банкова служителка не бе проявила съобразителност. Възрастната жена отишла в понеделник в банката и поискала да изтегли 27 000 лева от сметката си. Служителката й казала да дойде на следващия ден, за да си получи парите.

Когато във вторник М.Х. се явила с чанта на гишето, от банката се усъмнили и решили да се обадят на полицията. Полицаите веднага наредили служител по сигурността в банката да съпроводи жената с парите до дома й на ул. „Стефан Стамболов“, като в същото време обезпечили телефона и адреса й. Ало измамниците обаче явно са усетили капана и повече не се обадили.

Преди това по схемата „съдействие на полицията“ мним следовател въвел бабата в заблуждение. Предполага се, че старицата не е споделила за разговора със "следователя" с близките си, които биха се досетили за измамата. По случая е образувано досъдебно производство. От полицията твърдят, че ако са били предупредени от банката още в понеделник, щели са да се подготвят и заловят измамниците.

СМ