25
Нед, Фев
25 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Хасково е осъден Стелиян М.., на 44 г., за това, че дал подкуп /дар/ - парична сума, на длъжностно лице, имащо качество на полицейски орган,

осъществяващ контрол по охрана на обществения ред и контрол на движение то по пътищата, а именно да не му бъде съставен акт за установено административно нарушение по Закона за движение по пътищата – престъпление по чл.304а във връзка с чл.304 ал.1 от Наказателния кодекс. Окръжен съд-Хасково му е наложил наказание от осем месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок и глоба в размер на 1 500 лева.

По делото е установено, че на 8 август 2017 г. в Свиленград двама служители на МВР спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от Стелиян М. Той отказал да бъде тестван за наличие на алкохол с техническо средство, при което полицаите го предупредили, че ще му съставят акт, въз основа на който ще му бъде отнета книжката и ще му се наложи глоба. Стелиян М. заявил, че бил пил бира и отказал да бъде изпробван за алкохол.

Полицейският служител започнал да му съставя Акт за установяване на административно нарушение, като в този момент през отворения прозорец на служебния полицейски автомобил, Стелиян М. подхвърлил няколко банкноти или общо 79 лева, като казал: „Да се почерпиш и да не пишеш акта“. Служителят отказал да приеме предложеният му дар, за да не извърши действия по служба и незабавно уведомил за случая дежурния в РУ на МВР-Свиленград. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд-Пловдив.

СМ