Крими
Инструменти
Шрифт

43-годишният Николай Данаилов задържан след стрелба с 25 000 кутии нелегални цигари. При същата акция на Е-80 е арестуван и друг нашенец - Стоян Д. Районна прокуратура - Харманли привлече като обвиняем по бързо производство свиленградчанина Николай Данаилов, на 43 г., за това, че на 15 януари 2018 г., на автомагистрала Марица, в района на гр. Харманли, държал акцизни стоки без бандерол – голям брой кутии цигари от две марки, на обща стойност 187 500 лева – престъпление по чл. 234 ал. 2 т.3 от Наказателния кодекс

и за това, че е употребил сила спрямо полицейски служител, за да осуети проверка – престъпление по чл. 269 ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият Данаилов е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Харманли да внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, съобщиха от държавното обвинение. Арестуваният при същата акция на Е – 80 друг свиленградчанин – Стоян Д., след 24-часов престой в ареста е пуснат. Двамата са хванати при операция на криминалисти от Хасково и Харманли на международния път Е – 80. При акцията са заловени 25 000 кутии безакцизни цигари. Това е резултата от операция на криминалисти от Харманли и Хасково на международния път Е-80. Освен голямо количество папироси, в акцията са конфискувани спирт и дизелово гориво, камион. Арестът на Николай и Стоян станал след истински екшън на пътя. На шосето от Свиленград към Пловдив ченгетата спрели за проверка микробус „Пежо", шофиран от Данаилов.

Първоначално 43-годишният водач се подчинил на сигнала. Към него се приближил служител на реда, за да извърши проверка. В този момент колата потеглила рязко назад в опит да блъсне полицая. Криминалистът произвел 2 предупредителни изстрела във въздуха. Бусът обаче заплашително се стрелнал към него. Тогава колега на ченгето стрелял в задната гума на камиона. В хода на издирвателните действия по горещи следи е установена и съпричастността на другия свиленградчанин - 40-годишният Стоян Д. В неговите имоти на тукашните улици „Света гора“ и „Васил Левски“ са открити 3460 литра дизел, 300 литра спирт, над 5000 евро и повече от 16 000 лева. До този случай Николай не е имал криминални прояви, казаха полицаи. Той живее на ул. „Христо Ботев, безработен е, разведен, има едно дете. Стоян пък веднъж вече е задържан за контрабандни цигари.

СМ