14
Нед, Апр
13 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

61-годишният Петър Ставрев ще лежи в затвора 46 месеца

На 46 месеца затвор и 10 000 лева глоба бе осъден 61-годишният свиленградчанин Петър Ставрев. Присъдата му бе наложена от Хасковския окръжен съд след споразумение между Прокуратурата и обвиняемия и влезе в сила веднага.

Както „Старият мост“ писа преди време, Петър и брат му Атанас бяха привлечени като обвиняеми през октомври м. г. Първоначално те бяха арестувани от местните полицаи на 5 октомври. Органите на реда извършили проверка в стопански постройки в Индустриалната зона, стопанисвани от двамата. В тях е била открита и иззета 98 кг марихуана. Установено е, че наркотичното вещество е отглеждано край река Канаклийка близо до постройките, в които е намерено. Оттам обвиняемите са ги прибрали и подготвили за сушене.

Първоначално разследването се водеше от Районна прокуратура-Свиленград, но по-късно бе прехвърлено в Окръжна прокуратрура – Хасково, защото двамата имали за цел не само да отглеждат, но и да разпространяват дрогата. На 7 октомври държавното обвинение внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях, след като с прокурорско постановление бяха задържани за 72 часа. Съдията по делото обаче реши да ги освободи. На Петър Ставрев бе наложена гаранция от 8000 лева, а брат му Асен се размина с най-леката мярка – подписка, понеже съдът не сметна, че има опасност да се укрие.

СМ