21
Вт, Май
22 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Трима иракчани и един иранец бяха заловени на ГКПП Капитан Петко войвода при опит нелегално да влязат в страната в петък вечерта. Четиримата били скрити в каросерията на пломбиран турски тир, превозващ лешниково брашно от Турция за Германия.

Граничните служители се усъмнили в товара и го подложили на щателна рентгенова проверка. Съмнение предизвикал и избраният обиколен маршрут през Гърция, вместо директният през ГКПП Капитан Андреево.

При сканирането опитният митничар забелязал скритите между кашоните 4-ма нелегални и камионът веднага бил разпломбиран. При разпита нарушителите оправдали шофьора, като заявили, че се качили в каросерията тайно на паркинг в Турция, срязвайки въжето на брезента, което после изкусно пришили с игла.

На четиримата прокуратурата наложи 72-часова мярка задържане под стража в свиленградския арест. След разпит турският шофьор бе освободен, както и тирът. Подобен случай на залавени нелегални имигранти в камион на ГКПП Капитан Петко войвода е нямало от две години насам, твърдят служители на пункта на българо-гръцката граница. Хващани са незаконно преминаващи, но в леки автомобили и микробуси.