23
Вт, Юли
36 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Друг ще търка наровете 6 месеца заради кражба на мобилен телефон

Пет месеца ефективна присъда получи свиленградчанинът от ромски произход Н. И. М. при първоначален строг режим на изтърпяване заради кражба на стойност 40 лева. Наказанието е постановено от Районен съд – Свиленград.

На 17 срещу 18 февруари т. г. в Любимец нашенецът задигнал чужди движими вещи, а именно – една брадва с надпис „С. Д. 22.X. 2016 г.“ на стойност 20 лева и 1 брадва с надпис „Тодор Киряков 16.02.2017 г.“, пак на стойност 20 лева. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив, мотивират се магистратите.

Тъй като Н. И. М., българин, български гражданин, неженен, с основно образование, безработен, вече е осъждан за подобни деяния, съдиите са наложили строгата присъда. От нея ще се приспадне времето, прекарано в ареста от 13 февруари 2017 г. до влизането на наказанието в сила. Обвиняемият ще плати и 52,90 лв. съдебни разноски, а брадвите са върнати на собственика им.

Друг пък – К. Х. М., ром, български гражданин, неженен, с начално образование, не работи, осъждан, отнесе 6 месеца затвор при първоначален строг режим. Той е санкциониран за това, че на 21 юни 2016 година в Любимец е отнел мобилен телефон „Samsung S3 Neo“, кожен калъф за джиесема и 4 GB флашка на обща стойност 145 лева, собственост на Антония Недялкова Симеонова. Освен това, деянието е извършено повторно – крадецът е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление. Той трябва да заплати 48, 30 лева разноски по делото. Определението не подлежи на обжалване.

СМ