12
Пет, Апр
16 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Над 7 апарата обрани в Свиленград и Любимец. Собствениците пропищяха от набезите

Напоследък все повече улични автомати за кафе в Свиленград и Любимец попадат под набезите на крадци. През вечер – две има разбита такава машина, заявиха от полицията. Правели всичко възможно да заловят крадците, но не можели постоянно да стоят на пост пред устройствата. Водело се разследване, но все още апашите оставали неразкрити.

Ченгета смятат, че това е гастролираща група. Набези имало и в Харманли. Последните обрани устройства, за които съобщават от пресцентъра на МВР, са от 6 март. Апашите успели да задигнат 140 лева от два кафе автомата – до ветеринарния магазин на ул. „Ген. Струков“ (срещу EVN), и в източната индустриална зона. Злосторниците задигнали парите заедно с монетниците, които стрували по 200 лева.

Нанесените щети при разбиването на машините са много повече от откраднатото от тях, подчерта д-р Валери Игнатов. Затова прибрах машината в магазина, каза още той. Впрочем, редица собственици на такива устройства в двете общини пропищяха от набезите. Някои от тях споделиха пред „Старият мост“, че не подали сигнал в РУП, защото не вярвали, че крадците ще бъдат установени. Общо 7 такива машини в Свиленград и Любимец станаха обект на кражби. Както писахме, 60 лева бяха задигнати от уличен автомат в периода 18 – 20 февруари в пограничната община. Седмица по-рано пък след разбиване на заключващата се брава на машина на ул. „Бурденис“ бяха откраднати 50 лева. Три автомата в Любимец също осъмнаха с изкъртени ключалки. От машините на ул. „Ивайловградска“, „3 март“ и „В. Левски“ бяха задигнати общо 240 лева.

СМ