14
Нед, Юли
17 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт
ciganinСтефан Георгиев ще лежи в затвора 1, 7 г.
 
Трафикантът на хора - Стефан Георгиев (31 г.), който на 3 април прегази с колата си граничен полицай, бе осъден от Хасковския окръжен съд на 1, 7 г. затвор. Делото се гледа на 29 септември. Георгиев ще лежи в пандиза при първоначален общ режим. Присъдата идва след споразумение между държавното обвинение и трафиканта. Освен това книжката му е отнета за 2 г. Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.
Припомняме, че на 11 август т. г. прокуратурата депозира пред съдия Красимир Димитров предложение за наказание от 3-годишна условна присъда с 5 г. изпитателен срок. След като изслуша страните и те подписаха пред него споразумението, съдията обяви, че не го приема и върна акта на държавното обвинение. Причините били, че имало сериозни пропуски. В него не се уточняват видът, марката и моделът на автомобила, нито регистрационният му номер, посочиха от Темида. Също така обвиняемият изобщо не е бил питан дали има шофьорска книжка. „А при престъпленията в транспорта има и наказания, свързани с лишаване от правоуправление. Няма как съдът да гадае дали подсъдимият има свидетелство за правоуправление“, допълни тогава съдията. След отстраняването на тези пропуски, на 29 септември магистратите допуснаха споразумението и дадоха на Георгиев 1, 7 г. затвор.
Както „Старият мост“ пръв писа, автомобилна гонка между каналджии и служители на ГПУ едва не завърши фатално. При опита си да спре колата, шофирана от Стефан, охранителят Александър Райков бе пометен. Тежкият инцидент стана между селата Варник и Сладун. Граничният патрул засича два леки автомобила с хасковска регистрация, превозващи нелегални от Турция. Трафикантите не се подчиняват на сигнала да спрат и започва лудо преследване. Граничарите предупреждават по телефона свои колеги да блокират пътя. Преди село Сладун един от дежурните служители Александър Райков застава на платното. Виждайки идващия с бясна скорост срещу него автомобил му падава сигнал да отбие и спре. Шофьорът обаче връхлита върху граничния полицай и с пълна газ отпрашва.
СМ