18
Чет, Апр
23 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Образувано е дознание срещу неизвестен извършител

Неизвестен засега злодей отрови 4 котки в свиленградския кв. „Изгрев“, сигнализира в редакцията на“Старият мост“ гражданинът Тодор Станев. „Моите три котета и това на съседката ми издъхнаха за броени минути. Най-вероятно са били отровени с „Ланат“ - отрова, забранена от ЕС, тъй като е смъртоносна и за хората“, каза Станев. Той се е консултирал и с ветеринари, които му обяснили, че тази отрова е смъртоносна дори само при пипане с ръце.

Тодор намерил пред вратата си подхвърлена храна. „Няма гаранция, че това, което се случи с котките, няма да сполети някой човек, клошар, куче, или пък, не дай Боже, дете, което е намерило подхвърлени тези кюфтета, напоени с отрова, която няма вкус, цвят и миризма“, притеснен е той.

Станев веднага е подал жалба в полицията, тъй като убийството на животни по особено жесток и мъчителен начин, внасянето и употребата на общодостъпно и населено място на забранена от ЕС отрова са престъпления, които са наказуеми по закон.

„Не знам как да изразя благодарността си към полицията в Свиленград. Досега такива бързи действия на полицаи съм виждал само по филмите. Току-що бях подал жалбата в РПУ и се бях прибрал вкъщи, когато дойде екип от трима криминалисти. Полицаите направиха всичко възможно в рамките на няколко часа. Затова от мое име и от името на пострадалата съседка искам да изразя благодарността си към началника на РПУ – Свиленград Красен Текелиев; инспекторите Богоев и Димитров; колегите им от Хасково, които спешно дойдоха да вземат труповете на животните, за да ги изследват в лабораторията; както и на всички останали служители, ангажирани с проблема“, сподели Тодор Станев.

По случая е образувано дознание срещу неизвестен извършител.

СМ