22
Сря, Май
21 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Хасковският окръжен съд потвърди присъдата от 5 години затвор и 20 000 лева глоба, наложена от Районен съд – Свиленград на Георги Георгиев. И втората инстанция призна Георгиев за виновен за набиране на жени с цел проституция в Свиленград. Санкцията е по чл. 159 /г/ от Наказателния кодекс. Деянието, за което е осъден Георги Георгиев, е рецидив. Той вече е лежал в затвора за същото провинение.

Георги Георгиев е от Хасково, но развива „бизнеса“ с женска плът в Свиленград. Делото срещу него е образувано през 2010 година за престъпления, извършени през 2006 и 2009 – 2010 г. Три от общо 15-те „работнички“ на Георгиев се оплакали, че той ги тормози – взема им парите и ги бие. Останалите обаче били доволни от него и свидетелствали, че се отнася много добре с тях.

„Местоработата“ на момичетата била бар „Джордж“, пише в мотивите на делото. Всичките имали сключени трудови договори с фирмата на Георгиев, чийто предмет на дейност бил шоубизнес. Работното им време било 19 ч. вечер до 04. 00 часа сутринта на следващия ден, а уговорената със сводника такса – 30 – 50 евро през 2006 г. и 50 евро на час и 150 – на нощ през 2009-а. Посетителите на бара, предимно гръцки и турски граждани, избирали момиче за секс, а след като изпивали по питие, с избраното от тях момиче и таксиметров автомобил отивали в хотел. Таксиметровите шофьори возели чужденците до различни заведения в Свиленград, връщали момичето в бар „Джордж”, след обаждане било от Георгиев, било от самата проститутка, след половин или един час или пък откарвали момичетата на друг, посочен от подсъдимия адрес в града, посочват съдиите. Понякога, посочват свидетелките по делото, имали по трима - четирима клиенти на вечер, като половината от заработените пари давали на Георгиев.

Георги Георгиев ще изтърпи ефективната си присъда от 5 години в затвор или затворническо общежитие от затворен тип.

СМ