Крими
Инструменти
Шрифт

police91-годишна любимчанка стана поредната жертва на телефонните измамници, които върлуват из района. Старицата се хвана на въдицата на ловките мошеници и се прости с 8 000 лв.

За случая в полицейския участък в Любимец сигнализирал 51-годишен близък на пострадалата.

Той обяснил, че неизвестен мъж позвънил на възрастната жена и й казал, че 36-годишният й внук, живеещ в Пловдив, е катастрофирал и е ударил дете, което починало на място. За да му помогне, били нужни 8 000 лв. Старицата се паникьосала и събрала исканите пари. Предала ги на 100 метра от дома си на ул. „Оборище“. На другия ден жената разбрала, че е измамена. По случая е образувано досъдебно производство.

С 91-годишната любимчанка жертвите на мошениците в района стават 4. Преди това три възрастни жени от Свиленград се хванаха на въдицата и се разделиха с пари и злато, за което „Старият мост“ писа. Нашенци пропищяха от телефонните измамници, които действат тук и тероризират предимно възрастните граждани с измислени истории за тежко пострадали техни роднини и близки, които се нуждаят от скъпи операции. От полицията пък разпространиха информация и предупредиха гражданите да внимават, тъй като измамниците са много добри актьори. При съмнително обаждане преди да предприемат каквото и да било да се посъветват с полицейския си инспектор или да позвънят на тел. 112.

СМ

{jathumbnail off}