13
Съб, Апр
13 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

zaloziБукмейкърски център за онлайн залагания в центъра на Свиленград запечатаха служителите от Националната агенция по приходите /НАП/. Данъчните сложиха лепенки на PlanetWin365, собственост на благоевградчанина Йордан Динов. При проверката стана ясно, че обектът няма разрешително за работа, съобщиха за „Старият мост“ от териториалната дирекция на НАП в Пловдив.

Инспекцията на PlanetWin365 в Свиленград бе част от мащабна операция с участието на експерти от НАП, ГДБОП и Държавната комисия по хазарта към Министерството на финансите. На територията на страната на 13 март са проверени 21 обекта - част от новосъздадена мрежа за онлайн залагания, съобщиха от МВР. След няколкомесечно наблюдение е установено, че чрез нелегалните букмейкърски пунктове са осъществявани залагания към сайтове, базирани извън територията на България. Така изтичал национален капитал в размер на около 70 хиляди евро седмично, а държавният бюджет е ощетяван от невнесени дължими налози.

При операцията инспекторите от НАП са иззели компютърни конфигурации, чрез които са реализирани незаконните залагания, попълнени фишове, програми за залагания и други документи, съотносими към проверката. В Хасковска област проверените обекти са в Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград. Съставени са протоколи за обезпечаване на доказателствата и са иззети 7 компютърни конфигурации. В Харманли са проверени 2 игрални зали, стопанисвани от 39-годишен благоевградчанин. При проверката се установява липса на лиценз и неплатен данък. Иззети са 3 компютърни конфигурации и са
съставени 4 констативни протокола, съобщиха от полицията.

Въпреки че официално е обявено, че пунктовете представляват „интернет центрове за съдействане на клиенти”, по време на операцията по безспорен начин е установено, че се касае за хазартна дейност, осъществявана без разрешение, твърдят антимафиотите.

СМ