Крими
Инструменти
Шрифт

За 12 години и 4 месеца затвор при първоначално строг режим се споразумя със съда 31-годишният Никола Атанасов от любимецкото село Лозен. Никола се призна за виновен, че на 16 април миналата година е пребил до смърт съселянина си Здравко Тошев. 5-членен състав на Хасковския окръжен съд с председател Стратимир Димитров определи още подсъдимият да заплати 60 хиляди лева кръвнина на дъщерята на Тошев.

По делото обвиняеми в това, че са помогнали на Никола Атанасов да прикрие престъплението, бяха и съселяните му Деян Георгиев, Демир Венциславов и Димитър Кирилов. Заради предишните си присъди и заради факта, че е ритал починалия, Георгиев получи 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, а останалите двама - по 1 година условна присъда с 3 години изпитателен срок.

Както „Старият мост“ писа, трупът на пребития до смърт Здравко Тошев бе открит в дома му от негов съсед. Съдебният лекар установил, че става въпрос за насилствена смърт, причинена от нанесен тежък побой. По цялото тяло на 52-годишния любимчанин били нанесени множество травми от удари с крака и юмруци. Жертвата имала 19 счупени ребра, аркади по очите, контузни рани по крайниците. След проведени издирвателни действия оперативната полицейска група установила и задържала четиримата извършители. В хода на разследването станало ясно, че четиримата изпили солидно количество алкохол в дома на 31-годишния Никола. В запоя им свършили цигарите и тръгнали към дома на приятеля си да поискат от него. Здравко обаче им казал, че няма да им услужи, докато не му върнат 700-те лева, които дал назаем на Никола. Това вбесило последния и довело до жестокия побой.

СМ