24
Сря, Юли
35 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

hashishДвама нашенци бяха заловени край Одрин в момент, когато са предавали 1,112 кг амфетамин и голямо количество хашиш, пренесени от България. Българите били част от група за контрабанда на наркотици, която бе разбита от турските антимафиоти в края на февруари т. г.

Бандата, която е била от 10 души, е действала през българо-турската граница. Двамата нашенци, един грузинец и 7 турци са пътували в три отделни коли. Едната от тях влязла на територията на Турция през Капъкуле от ГКПП Капитан Андреево. Другите от групата са дошли от Истанбул, а срещата е била в мотел край трансевропейската магистрала.  Полицаите успели да ги заловят, докато българите предавали пратката от 1.1 кг амфетамин и много хашиш, пренесен от България.

Десетина дни по-рано турските митничари на Капъкуле разкриха 51 780 наркотични таблетки екстази при опит да бъдат внесени нелегално от България в Турция. Наркотиците били намерени в лек автомобил СА 7636 СК, влязъл от Капитан Андреево. Водачът, български гражданин, заявил пред митничарите, че пътува за Истанбул. При проверката с рентген бил установен съмнителен товар. След това в претърсването било включено и куче, което реагирало на наркотиците. Таблетките били скрити в задната част на автомобила, в специални тайници, разпределени в 11 пакета, с общо тегло около 14 кг. Задържан е водачът на колата, български гражданин с инициали Г.И.С.

СМ
Снимка: Haskovo.co