Крими
Инструменти
Шрифт

Тийнейджъри от Свиленград изпотрошиха паркирани по ул. „Септемврийци“ автомобили навръх Ивановден. В зулума са участвали ученици от двете средни школа в града на възраст от 15 до 18 години. Между тях имало както известни с буйните си прояви, така и скромни, тихи деца.

Тийнейджърите празнували Ивановден и в късните часове на нощта тумба от 15 – 20 души се отправила към тукашните барове, за да продължи веселбата. Охраната на нощните заведения обаче не ги пуснала вътре. Тогава, ядосани, те си излели гнева върху паркираните коли по улицата между хотел „Джордж“ и сградата на „Химическо чистене“. Под въздействието на алкохола започнали да блъскат автомобилите, чупели огледала, ритали ламарините.

На следващия ден в тукашното полицейско управление постъпила жалба от собственик на МПС, че е счупено огледалото му, а ламарините са огънати. Впоследствие още четирима души са подали сигнали в МВР, че страничните огледала на колите им, паркирани на посоченото място, са потрошени. Предполага се, че има още пострадали собственици, които обаче не са се оплакали в полицията.

Всички участници във вандалската проява са издирени и са дали обяснения в РУП. Родителите им са викани в МВР, уведомени са и училищните ръководства.

Установено е, че 5 – 6 души всъщност са трошили МПС-тата. Срещу тях за първата кола е образувано досъдебно производство, а за другите 4 автомобила е назначена полицейска проверка, като всички материали ще бъдат изпратени в прокуратурата. За останалите петнайсетина души от тумбата ще бъде сезирана Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

СМ