13
Съб, Юли
18 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

21-годишната свиленградчанка Мартина Я. е починала при странни обстоятелства в Атина, съобщи в понеделник регионалният ежедневник „Хасковска Марица“. Новината за мистериозната смърт на момичето бързо плъзна из информационни сайтове, като бе публикувана в Блиц, Novini.bg, Pravda.bg и др. 

Според вестник „Хасковска Марица“ имало различни хипотези за смъртта на момичето. Едната от тях била, че Мартина е намерена захвърлена в канавка на магистралата край Атина, като имала множество наранявания по тялото. Друга версия била, че пътувала със свои познати и при престой в аварийната лента на аутобана е била блъсната от неизвестно лице, което отпрашило секунди след инцидента.

Починалата девойка е родена през 1990 г. Завършила средното си образование си в родния си град и заминала в Гърция, където дълги години работели майка й и баща й. Хванала се като сервитьорка в атинска таверна.

В събота следобeд Мартина е погребана в свиленградските гробища. В Гърция са й направили аутопсия, но резултатите щели да излязат след няколко месеца. В южната ни съседка са издали смъртен акт, в който причината за смъртта не е уточнена. Той е бил пресъставен в тукашния отдел Гражданска регистрация и административно обслужване в ОбА.

СМ