Крими
Инструменти
Шрифт

Митническата служителка от Свиленград Стоянка Петкова бе пребита от неизвестно лице в нощта на вторник срещу сряда. Нападателят нахлул в дома на самотно живеещата жена и я заблъскал зверски с юмруци.  След това избягал.

Стоянка се развикала и на помощ веднага се притекли съседите й от кооперацията. Откарали я в Спешна помощ цялата обляна в кръв. След това била приета в болницата с открита рана на главата. Скоро я изписали и прекарала нощта при роднини.

След инцидента жената разказала, че от дома й не е откраднато нищо. Случаят не бе отразен в полицейската сводка, но отлично информирани източници съобщиха, че по него е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Една от хипотезите е, че побоят над Петкова е нанесен за сплашване. Възможни са и други версии – грабеж, отмъщение, битов конфликт и пр.

Стоянка Петкова  е дългогодишна служителка в Митница Свиленград. От около 8 години е на ГКПП Капитан Андреево. Преди 5 – 6 месеца е била преместена в митническата администрация, но преди 2 м. е била отново върната на границата с Турция.

СМ