14
Нед, Апр
14 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Турски водачи са били задържани за четири опита да подкупят  полицаи на автомагистрала “Марица“, съобщиха от ОДМВР-Хасково.

В петък и събота при км.107 в землището на с. Генералово униформени служители от РУ Свиленград са регулирали движението на напускащи страната товарни автомобили и избягване на струпването им поради запълване на паркинг и пренасочването им към друг.

На 16-и в 10,30 часа влекач „Волво“ с австрийски транзитен номер и шофиран от 43-годишен турски водач е изпреварил колоната от чакащи автомобили, за което е спрян със „стоп палка“. С цел да не бъде отбиван и да продължи движението си към ГКПП Капитан Андреево турският водач е направил опит да подкупи младши полицай Мариян Николов с банкнота от 10 евро, при което е последвало задържането му.

По същото време колегата му младши автоконтрольор Даниел Георгиев е спрял товарна „Скания“ за същото нарушение. 65-годишният турски водач му подал 50 евро, за да изпревари наредените на опашката коли.

Третият опит е осъществен в 13 часа на същото място. 41-годишен турски водач на влекач „Волво“ се е опитал да подкупи отново младши полицай Мариян Николов. Този път подкупът бил 15 евро и опитът отново неуспешен.

 Серията от предлагащи подкуп турски водачи не спряла и на следващия ден. На същото място и със същата цел работел младши полицай Иван Иванов. 32-годишен шофьор на влекач „Ман“ е предложил 5 евро на полицая, за да изпревари колегите си от опашката. Последвало е и неговото задържане.

Пробите и на четиримата шофьори са отрицателни, те са били задържани до 24 часа по образуваните досъдебни производства.