14
Нед, Юли
17 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

  Служителят на МП Капитан Андреево е задържан за 72 часа в ареста

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем П.И., на 37 г., за това, че на 28.11.2023 г. в гр. Стара Загора без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана, с общо нетно тегло 15 018 грама, на стойност 300 365 лв, като наркотичните вещества са в особено големи размери - престъпление по чл.354а ал.1 от Наказателния кодекс, гласи съобщение на прокуратурата.

На 28.11.2023 г., около 17 часа, на входа на гр. Стара Загора,  патрулен автомобил на ОД на МВР – Стара Загора  спрял за рутинна проверка товарен автомобил, марка „Ситроен Берлинго“, за което „Старият мост“ писа вчера. Колата е била управлявана от П.И, митнически служител на МП Капитан Андреево. В условия на неотложност е било извършено претърсване и изземване на автомобила, при което са били намерени 15 броя пакети със суха зелена тревиста маса – марихуана, с нетно тегло 15 018 грама на стойност 300 365 лева.

Обвиняемият П.И. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.  

Учличеният в престъпление П.И. е от Хасково, научи "Старият мост".

Действията по разследването продължават.