Крими
Инструменти
Шрифт

Четири бързи производства са образувани през денонощието срещу водачи, нарушили пътния закон, съобщиха от ОДМВР – Хасково.

Двама от тях са в ареста на РУ на МВР Свиленград, след като са шофирали след употреба на дрога. 23- годишен с.Брягово и 30-годишен от Любимец са хванати да управляват в с. Капитан Андреево  велосипеди с монтиран на тях двигатели с вътрешно горене. При справка се е изяснило, че първият е неправоспособен и не притежава свидетелство за правоуправление, за което има издадено и в сила наказателно постановление за същото деяние. Тест с техническо средство показало употреба на кокаин и канабис. При обиск в него са открити 14 станиолови сгъвки със суха зелена листна маса с тегло 20 грама, реагиращи на марихуана. Любимчанинът също се е оказал неправоспособен и без шофьорска книжка, като неговиян тест отреагирал на канабис. И двамата са отказали кръвна проба и са задържани до 24 часа.

В ареста на РУ Хасково са били приведени мъж на 23 г., движещ се по улиците на града със „Сеат“ след употреба на амфетамин и метаамфетамин и 43-годишен от с. Бисер, управляващ „Ауди“-то си с наличие на амфетамин.