15
Съб, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Бившата застава в с. Генералово да стане тренировъчен център за професионалисти и доброволци за реакция при горски и полски пожари на територията на част от Южна България предлага в докладна записка до Общинския съвет в Свиленград кметът арх. Анастас Карчев.

До това предложение се стигна след изразеното от Министерството на вътрешните работи положително становище държавният имот да бъде прехвърлен на община Свиленград. Самият имот включва 10 000 кв. метра площ и 8 с различна големина сгради. На него могат да бъдат обособени учебен полигон, хеликоптерна площадка, хуманитарен склад и други необходими сгради и съоръжения по примера на учебния център за обучение на доброволци в германски град Кобленц.

Необходимостта от изграждането на такъв център се обосновава с големия брой горски и полски пожари, както и с наводненията, причинени от преминаващите през тук реки Марица, Тунджа и Арда, се мотивира в докладната си градоначалникът.

На своето онлайн заседание в сряда местният парламент даде съгласие за безвъзмездно прехвърляне на община Свиленград на недвижимия имот - публична държавна собственост. Упълномощен бе кметът да сключи договор с областния управител на Хасково за сделката.