Общество
Инструменти
Шрифт

Многопрофилната болница за активно лечение в Свиленград получава финансова помощ в размер на 10 000 лв. от Фонд „Обединени срещу COVID-19“. Днес / б.р. - 28-и април/ подписах договора и очаквам средствата да бъдат преведени съвсем скоро, заяви управителят на стационара д-р Димитър Ермов. Парите ще бъдат използвани за закупуването на апаратура, оборудване, защитни облекла, консумативи, подчерта той.

Фондът „Обединени срещу COVID-19“ обединява Българският дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България.

Идеята е да се подаде ръка на лечебни заведения и общности в нужда в цялата страна, като бъде предоставена финансова подкрепа за най-уязвимите групи по време на кризата, съобщиха от дарителския фонд.

От кандидатствалите здравни заведения в България свиленградската болница е сред 25-те одобрени за безвъзмездно финансиране. Сред рецепиентите са още неправителствени организации, общини, читалища и др.

Както в.„Старият мост“ писа, МБАЛ Свиленград е от определените със заповед на здравния министър за лечение на пациенти от коронавирус. Тя обслужва общините Свиленград, Любимец, Тополовград и Ивайловград и бе една от първите в страната, предприели структурни и организационни промени във връзка с пандемията.

СМ