27
Пон, Май
20 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

От утре (28 април) ще бъдат отворени за посетители парковете в Свиленград, но при часовите зони и ограничения, наложени със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев.

Всъщност Ананиев разреши посещенията от днес. На база на това в Любимец кметът инж. Анастас Анастасов веднага издаде заповед и позволи достъпът до алеите от 27 април.

В Свиленград обаче парковете останаха затворени. Това предизвика недоумението и гнева у някои наши читатели, които се оплакаха в редакцията ни.  „Старият мост“ попита в Общинска администрация за причината парковете да бъдат все още заключени. Пресаташето на Общината Калина Райкова сподели, че днес се пръскат тревните площи за кърлежи и от утре парковете ще бъдат отворени за посетители.

От ОбА призовават гражданите да бъдат стриктни в изпълнението на изискванията за достъп да парковете. На разходка от 09:30 до 18:30 ч. могат да излизат само деца до 12-годишна възраст, задължително с родителите си, но не повече от двама възрастни. На собствениците на кучета е позволени да разхождат домашните си любимци, но само до 09:30 ч. и след 18:30 ч. Задължително трябва да се спазва дистанция от 2,5 метра, да се носят маски. Употребата на алкохол е абсолютно забранена, както и ползването на детските съоръжения, площадките и пейките. Сядането в тревни площи трябва да се избягва. Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Припомняме, че градският парк в Свиленград бе заключен на 30 март и оттогава достъпът до алеите и съоръженията в него е невъзможен.

СМ