13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Медиците от МБАЛ - Свиленград трогнати, отказват да приемат спестяванията на второкласника, пращат му благодарствено писмо

8-годишно момче от Свиленград поиска да дари на тукашната болница спестяванията от собствената си касичка, за да подпомогне борбата с Covid – 19. Макар и дълбоко трогнати от жеста, от стационара отказали да приемат дарението на малкия ни съгражданин.

Второкласникът от ОУ „Иван Вазов“ Джем Ариф Едже изсипал от касичката всичките монети, които му давали възрастни близки и събирал от много време, и ги преброил – 174 лева. Решил да даде парите на МБАЛ – Свиленград, мотивирайки се с това, че иска да помогне „да спре коронавирусът, за да могат децата да излизат свободно, да ходят на училище“.

Ръководството на болницата е отказало да приеме дарението на малкото момче с голямо сърце, но е отправило специално благодарствено писмо към него и родителите му, което публикуваме отделно.

„Джем е отличен ученик,отзивчив, много амбициозен. Родителите му го възпитават в истинските нравствени ценности и добродетели – сподели пред „Старият мост“ класната му ръководителка Иванка Карнобатлиева. - Има подчертан афинитет към чуждите езици. В състезанието, организирано от Съюза на българските учители „Аз общувам с Европа“, спечели златен медал. С желание участва и в различни извънкласни занятия и форми.“

СМ

Благодарствено писмо от МБАЛ – Свиленград, до Джем Ариф Едже

Скъпи Джем,

С настоящото писмо целият екип на МБАЛ-Свиленград иска да изкаже благодарността си към теб и твоето добро сърце!

Въпреки крехката ти възраст, ти си осъзнал сложната ситуацията и проблема, който целия свят в момента има. Желанието ти да дариш своите спестявания е ярък израз на голямото благородно сърце и душа, които носиш. От твоята постъпка става ясно какъв потенциал се крие в теб и колко мъдър, чистосърдечен и добър човек ще пораснеш, затова чувстваме ангажимент да станем част от твоето възприемане на света, и да ти помогнем да го опознаеш от хубавата му и положителна страна.

Нашата молба към теб е да запазиш спестените си парички и когато всичко това приключи (което те уверяваме, че ще бъде съвсем скоро!) да отпразнуваш живота и победата над коронавируса със своите приятели. Използвай паричките, за да се почерпите, за да се научиш, че „след всяка буря идва слънце“ и когато дойде слънцето трябва да му се обърне много по-специално внимание, отколкото на бурята преди това. Слънцето трябва да се отпразнува и по този начин да се засвидетелства благодарността ни към него, за да бъде по-дълго с нас.

COVID-19 донесе със себе си не само лошите неща, той донесе и много уроци за възрастните хора. Ти самият си един такъв урок! Ти, Джем, показа и напомни на възрастните хора, че трябва да правят добро и да се подкрепят, както и да дават пример на малките съкровища като теб, които растат в тези интересни времена. Така че само желанието ти да помогнеш е достатъчно благородна постъпка, която носи в себе си много позитивизъм.

Въпреки малката ти възраст, ти вече си най-големият дарител за МБАЛ-Свиленград, защото дари надежда, а без надежда и най-голямата сума пари не би помогнала на никого!

С огромна благодарност към теб и твоето семейство, екипът на МБАЛ-Свиленград ви желае много здраве, доброта и топлина в сърцата! Ние вярваме, че ще се справим заедно! Останете си вкъщи и не губете надежда!

С уважение, Екипът на МБАЛ-Свиленград!