30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Николина Чакърдъкова, Милко Калайджиев и Надя Казакова ще пеят на традиционния панаир и Ден на града

В седмицата от 27 август до 2 септември Любимец ще отбележи двоен празник – традиционния панаир и Ден на града. През седемте дни е предвидена богата програма. Целта на организаторите е максимално да задоволят интересите на всички жители и гости на града.

Началото на тържествата ще бъде дадено на 27 август, когато от 18:00 ч. в централния градски парк ще има детско парти „Лятна фиеста с Ледената кралица“. На следващия ден във фоайето на НЧ „Братолюбие-1884“ от 18:00 ч. ще бъде открита изложба живопис на Неделчо Кучков, чийто корен е от Любимец. На 29 август пък от 20:30 ч. на пл. „3 март“ за малчуганите ще има прожекция на филмчето „Заекът Питър“. Лятно кино, но за по-големите жители на Любимец, е предвидено и за 30 август. Пак на площада от 20:30 ч. ще бъде излъчен филмът „Революция X“. Програмата продължава с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл на 31 август от 20:00 ч. на площада. В Деня на Любимец пък, който тази година се пада на 1 септември, гостите и жителите на града ще бъдат забавлявани от Милко Калайджиев, Надя Казакова, Жоро Любимеца и Яни Тонев. Концертът ще е от 20:00 ч.

За финал организаторите са предвидили турнир по волейбол, женски футбол, баскетбол за момичета и момчета на възраст 10 – 12 г. Началото ще бъде дадено едновременно от 09:30 ч. в спортните зали „Марица“ и „Граничар“. Поканени са отбори от градовете Хасково, Пловдив и Чирпан, а домакин на волейболната среща ще бъде ВК „Любимец 2010“.

Диляна ЦВЕТКОВА