15
Съб, Юни
31 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Най-голямата радост в живота е неговото продължение. За Мария Георгиева от Свиленград и съпругът и Владимир щастието е умножено по три. На 25 юли на бял свят се появиха техните тризнаци. Първи проплаква Георги, а след него са малките госпожици Калина и Йоана.

Младото семейство, което живее в Стара Загора, десет години бленува за дете, но нещата така и не се случват. Досега... След шестата процедура инвитро най-накрая научават щастливата новина, че ще стават родители. „Това ни бе последният опит. Все някога трябваше да сложим чертата и да помислим за други варианти. За наше щастие, този път всичко беше успешно. Бременността протече нормално и за радост – с благополучен край“, сподели Мария пред „Старият мост“. По думите й в началото при прегледите се виждали само две бебета, но при поредно наблюдение се оказало, че има още едно човече. Най-голям и пръв се ражда Георги – 2500 г. После се появяват Калина (1700 г) и Йоана (1450 г), които са еднояйчни близначки, уточнява Мария.

„Още не можем да осъзнаем какво се случи, какво ни очаква. Със смесени чувства сме, хем щастливи, хем развълнувани, хем малко уплашени – 3 бебенца, не са малък ангажимент“, размишлява щастливата майка. В грижите за бебетата ще помагат и бабите, но родителите смятат сами да се справят, да разчитат един на друг, а по-нататък – щели да видят как ще се подредят нещата. Важно е дечицата да спокойни, казва Мария.

„Усещането е невероятно. Видях бебетата след раждането, изпитах вълнение на N-та степен, голяма емоция, цяла стая, пълна с нашите деца…“, казва и развълнуваният татко Владимир. „Вярно, че е голямо предизвикателство в наши дни да отглеждаш три деца едновременно, но колко да е страшно? Ако сме притеснени още отсега, какво ще правим по-нататък“, споделя бащата с усмивка.

Както вече писахме, Мария е от Свиленград. Средното си образование завършва в СУ „Д-р Петър Берон“. В момента работи като търговски представител. Съпругът й Владимир пък се труди в утвърдена компания в областта на строителството.

„Той е „виновникът“ за тройното ни щастие. Имах безрезервната му подкрепа, без него след тези тежки процедури сигурно щях да се откажа. Затова искам да кажа на всички семейства, които се борят със същите проблеми, да не губят кураж. Чудеса наистина се случват. Трудно е при всяка процедура, при неуспех и аз съм плакала, но човек трябва бързо да се събере и да гледа напред“, казва Мария.

Тъй като след раждането се е преборила със здравословни проблеми, тя е категорична, че иска тризнаците да бъдат преди всичко здрави. Това е най-важното. След това за нас е от значение да им осигурим спокойно детство и да ги възпитаме добре, да бъдат уверени в себе си и да вярват в мечтите си, споделя майката.

СМ