23
Вт, Юли
36 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

67 училища от цялата страна са класирани за националната програма „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на българската армия“ на просветното министерство.

Сред тях, единствена в Хасковска област, е Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика "Христо Ботев" в Свиленград. МОН подпомага с финансови средства училищния проект, свързан с изследване на историческото минало на Българската армия. Целта е засилване на интереса на учениците към историята и постиженията на армията, към националните традиции и култура.

Програмата, която насърчава изграждане и поддържане на училищни събития, свързани с патриотичното възпитание, обхваща училища, в които се обучават ученици от VIII до XII клас.

Другата новина от ПГССИ е, че учениците от специалност "Лозаровинарство" - дуална форма на обучение, ще придобиват знания и практически умения по професионална подготовка през новата учебна година в новооборудвана лаборатория по лозаровинарство. Тя е обзаведена със средства по проект "Подкрепа за дуалната система на обучение", съобщават от гимназията.

СМ