14
Нед, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Откриват събора с песни и танци на 18-и септември

Традиционният свиленградски есенен панаир ще бъде открит на 18 септември. Програмата започва в 18:00 ч. в парк „Младежки“ с концерт на оркестър „Калофер“. Както винаги интересът на търговците е голям и капацитетът на панаира е почти запълнен.

85 са подадените заявления, съобщиха от Общинската администрация. Повечето са редовни участници. Има обаче и такива, които ще опънат сергиите си тук за първи път. Ресторантьорският бизнес ще бъде представен от 2 фирми. 28 са подали документи за продажба на различни захарни изделия, мекици и други хранителни стоки. Най-многобройни – 40, са търговците, които ще въртят алъш-вериш на панаира с промишлени стоки. За най-малките посетители на събора ще има различни люлки, пързалки, стрелбища, батути, като броят на заявленията е 15. Някои от търговците вече са пристигнали и се подготвят да заработят дни по-рано от официалното откриване. 

И този път панаирът ще се размине без цирк.

Наемите на терените не са променяни от няколко години. За продажба на стоки търговците ще плащат по 4,50 лв. на квадратен метър на ден. За стрелбища, люлки и атракции се дължат по 50 стотинки на квадрат дневно. Мястото за скара-бира или курбанджийница струва 600 лева за седмица.

Диляна ЦВЕТКОВА