21
Вт, Май
22 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт
krupkatakrupkata1Популярният наш рок изпълнител Васко Кръпката дари хармониката си за каузата „Да спасим Лили“. Това стана по време на благотворителния концерт, организиран от свиленградския музикант Жоро Бийтълса на 4 май.
С пари не мога да помогна, но давам хармониката си, която предлагам да бъде разиграна на търг, заяви Кръпката от сцената на НЧ „Просвета-1870“. След концерта той сподели, че на благотворително мероприятие в София една жена успяла да продаде чрез наддаване баница за 1500 лева. Защо тогава хармониката ми да не струва толкова или много повече, попита риторично популярният рокаджия.
По време на музикалната проява той свири с китарата на неуморния фронтмен на „Стари муцуни“ Георги Минчев, който почина през 2001 г. Васко изпълни няколко песни от репертоара на Минчев, като увери публиката, че ако Жоро бил още жив, щял да е на тази сцена. Той завърши концерта с емблематичната песен „Нека има светлина“ с пожелание за скорошно оздравяване на Лили. Дръжте се и не се предавайте, обърна се Кръпката към близките на 9-месечното момиченце, които бяха в залата.
Участие в концерта взеха още децата от вокална група „Весели звънчета“, пианистът Жечко Попов, ръководителката на местната дамска вокална група „Хармония“ - Олга Трифонова, и Жоро Бийтълса, който свири заедно с Васко Кръпката. Събраната сума от благотворителната кауза е 621 лева. Към нея ще бъдат прибавените и парите от продажбата на хармониката.
Диляна ЦВЕТКОВА
Сн.: Христо РУСЕВ