14
Нед, Апр
13 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт
BTTАртистичният ромски дует от Свиленград Донка Кьосева и Андрей Стоянов продължава напред в шоуто по bTV „България търси талант“. След като на предварителното прослушване в Пловдив дарбата им се открои сред хиляди участници, двамата вече стъпват на голямата сцена. На 24 януари нашенците ще се явят пред журито на формата - Любен Дилов-син, Асен Блатечки, Михаела Филева и Ицо Хазарта.
Както „Старият мост“ писа преди време, Донка и Андрей спечелиха първото издание на „Свиленград търси талант“. Част от наградата им бе финансиране участието им в „България търси талант“, като разходите се поемат от общината. Самоуките артисти се представиха със забавен скеч „Случайна среща“, който показаха и в Пловдив. За София сме подготвили съвсем нова сценка, която иронизира холивудките звезди, сподели Донка, която е в 12 кл. в СОУ „Д-р Петър Берон“. Партньорът й по сцена пък учи в същото школо, но е в 10 клас.
Лично Донка е сценарист на скечовете им. Започнала е преди 6 години, а зад гърба си вече има над 20 реализирани постановки на най-различна тематика. Общото е, че всички са толкова забавни, че няма как публиката да остане безразлична. „Мога да получа вдъхновение по всяко време, независимо от ситуацията. Веднага вадя лист и химикал и започвам да пиша, защото иначе ще забравя“, заяви още Донка. Тя не пропусна да изкаже благодарностите си към пенсионираната вече учителка Недялка Банева, както и към служителите в ОбА-Свиленград Веселина Теохарова, Антон Пенчев и Димитър Чокоров, които постоянно й помагали. В подготовката на дуета за кастинга пък активно се включила секретарят на местното читалище Ваня Стефанова.

Диляна ЦВЕТКОВА