27
Нед, Сеп
14 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

„Катаржина Естейт“ отбеляза най-доброто си представяне до този момент на един от най-силно конкурентните винени конкурси Decanter World Wine Awards 2017. Със златен медал бе наградено “10 Harvest”,  Merlot 2015 и това е единственият златен медал за България тази година.

С производството на този винен еликсир „Катаржина Естейт“ бележи юбилейната си десета реколта, която е и най-добра до този момент от създаването на избата. Златното отличие е с огромна значимост за шатото, тъй като Decanter има славата на най-трудния винен конкурс. Виненото състезание се провежда в Лондон и се счита за едно от най-престижните в света. Вината се оценяват от най-добрите дегустатори от цял свят, включително Masters of Wine и Master Sommelier (най-високите титли във виненото и сомелиерско образование).

Вината преминават през тежка селекция:  - изцяло „сляпа” дегустация и класификация според региона и цената. Именно поради тази причина и  отличията от Decanter  са толкова желани от производителите на вина. 

Със сребърен медал е наградено „La Verite” 2015 , а бронз получиха едни от най-знаковите вина на „Катаржина Естейт“ - „Encore Malbec” и „Encore Syrah”2015 г. С етикет „препоръчано вино“ може да се похвали Katarzyna, Question Mark 2012. Скоро след това „Катаржина“ печели нови престижни медали на Syrah du Monde 2017 в Париж. Два златни медала бяха присъдени на вината „Encore Syrah“ 2011 и „Encore Syrah“ 2013, като също така избата е сред топ 10 на представилите се в надпреварата.

СМ