17
Пет, Сеп
13 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

18-годишен се блъсна с колата си в турски автомобил в с. Капитан Андреево

15-годишно момче от Свиленград е в кома, след като е катастрофирало вчера с мотоциклет, съобщиха от МВР.

На 25.07.2021 г., в 11:05 ч., в РУ Свиленград е подаден сигнал за настъпило пътно-транспортно произшествие на четвъртокласен път № IV 55807 при км.15, в  посока от с. Момково към гр. Свиленград. На място е установено, че 15-годишен жител на гр. Свиленград, управлявайки мотоциклет марка „Хонда Форсайт 250“, без свидетелство за управление на МПС, се е ударил в отводнителна канавка.

Момчето е транспортирано в болница в гр. Пловдив, в кома, с кръвоизлив в мозъка, контузия на бял дроб и фрактура на дясна ключица, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство, се казва в прессъобщението на полицията.

Два дни по-рано 18-годишен младеж от свиленградското с. Чернодъб с несъобразена скорост се е блъснал с управлявания от него автомобил "Хонда" в  движеща се в насрещното движение "Дачия", шофирана от 65-годишен турски гражданин. Инзидентът е станал в с. Капитан Андреево в посока с. Генералово. От удара е пострадал водачът на дачията, който е прегледан в свиленградската болница и освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол и наркотици на двамата шофьори са отрицателни.