09
Вт, Авг
27 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Три пожара, възникнали почти едновременно в Любимец, гасиха местните огнеборци. Най-опасен бе пожарът по пътя между Любимец и с. Лозен в складова база на общинското сметосъбиращо предприятие.

По първоначални данни изгорели са над 40 контейнера тип бобър. Засегнати са стари автомобилни гуми и дървен материал. Пламъците обхванали и стърнищата наоколо, изпепелявайки около 2 000 дка. Намесата на пожарникарите, както и помощта на земеделския производител Кирил Банев, включил се в гасенето с техника и хора, предотвратили разрастването на огъня и унищожаването на десетки декари селскостопарска продукция.

При друг пожар в Любимец изгорели 5 декара от житен блок при т. нар. Римски мост. Пресичането на пламъците спасило останалите 20 дка. Спасени били и намиращите се наблизо оранжерии. Поради силния вятър пламъците прехвърлили рекичката и преминали от другата страна на пътя, където имало стотици неожънати декари със зърно. И това огнище било потушено преди пламъците да достигнат насажденията.

Третият пожар възникнал в ромската махала, където са горели сухи треви. Там огънят е потушен без особени поражения.

Огнената неделя продължи за пожарникарите с два пожара в Свиленград. Надвечер се запалиха сухи треви в района на кв. Изгрев и Речните лозя. Бързата намеса на огнеборците предотврати разрастването им.

Всички пожари вече са овладени, заяви Иво Тонев, началник на РСПАБ в Свиленград. Единствено  пожарът в скрадовата база на община Любимец продължава да тлее и наши екипи дежурят там, уточни той.

СМ