24
Нед, Окт
20 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Лек автомобил, движещ се в насрещното движение, предизвика катастрофа на автомагистрала „Марица“ край Свиленград, при която се удариха две коли, а жена тежко пострада.

Инцидентът стана преди около 9 часа днес на около 2 километра от разклона за Гърция в платното по посока Свиленград.

„Пътувахме за Турция на гости на сина ни. Преди нас имаше две коли и тръгнах да ги изпреварвам – разказа шофьорът на „Фолксваген Шаран“ с кърджалийска регистрация, участник в произшествието. - Изведнъж срещу мен, в насрещното платно, видях да се движи „Опел Астра“. За да избегна челния удар, свих рязко вдясно. “.

Фолксвагенът се ударил в мантинелата вдясно, влачейки се около 20 метра, като дясната му страна е смачкана. От удара е пострадала съпругата на водача, която е откарана в болница в Хасково. От стационара казаха, че е с фрактура на дясна ръка, без опасност за живота.

В колата им се натресъл движещият се след тях автомобил „Тойота“, също с регистрация в Кърджали, но четиримата души, возещи се в него, не са пострадали. Шофьорът на„Опел“-а, предизвикал катастрофата, избягал с колата си от местопроизшествието.Дошлите на място полицаи и следователи заявиха, че ще проследят записите на видеокамерите и ще го обявят за издирване.

Движението по магистралата не беше спряно, регулираха го полицейски екипи.

По-късно от полицията съобщиха, че колата, която се е движела в насрещното е "Опел Зафира" с пловдивска регистрация. По първоначална информация автомобилът е напуснал страната през ГКПП Капитан Андреево и е влязъл в Турция. Предстои установяването на шофьора.