28
Чет, Окт
23 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

ТИР се удари в машина за полагане на хоризонтална маркировка на автомагистрала „Марица“. Инцидентът стана в сряда следобед в близост до бензиностанция „Шел“ след Любимец в посока Свиленград. Маркировъчната машина е поставяла разделителна линия между дясната и аварийната ленти.

43-годишен работник на специализирана фирма от Варна, която от 3 месеца подновява пътната маркировка в областта, е бил затиснат на място под ламарините и е откаран в свиленградската болница. „Пациентът е с комоцио, счупен прешлен, охлузни рани. Няма опасност за живота му, контактен е“, сподели пред „“Старият мост“ лекуващият го лекар.Другият работник, на 56 години, слязъл да нагласи сигнализиращите конуси и получил лека контузия на крака.

Шофьорът на тежкотоварния автомобил – молдованец, работещ за руска фирма, предизвикал катастрофата, разказа пред репортер на вестника, че е бил изпреварен от друг тир. Нямало къде да отиде и се натресъл в маркиращата машина.

Иначе мястото на полагане на маркировката е напълно обезопасено, светят предупредителни маяци, поставени са сигнализиращи конуси. Движението в района бешевременно затруднено заради разлята нафта по платното.

СМ