27
Сря, Окт
18 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Дете пострада в катастрофа на входа на парка в Свиленград. Инцидентът стана преди около 17:00 ч.

Малчуганът бил на възраст около 12 г. Заедно с група негови приятели идвали с колела по ул. „Христо Ботев“. От полицията съобщиха, че при пресичането си на главния път детето не спряло на знак "Стоп" и било блъснато от „Фолксваген“-а, който идвал от бензиностанция "Еко". 

От МБАЛ-Свиленград заявиха, че момчето е контактно и без опасност за живота, но със счупена подбедрица. След като му бъде направен скенер на главата, за да се види дали няма черепно-мозъчна травма, ще бъде откарано в ортопедията в Хасково.

В социалната мрежа „Фейсбук“ живеещи непосредствено до мястото на произшествието коментират, че по тази улица 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата било някакъв ад. Коли карали като ненормални с висока скорост. Припомняме, че точно на това място преди около седмица имаше инцидент между автомобил и камион. Преди години жители на квартала искали по дългото трасе да се сложат легнали полицаи. От Общината, обаче, им отказали с мотива, че на главната улица не можело да се монтират такива съоръжения. „Как може в Любимец на главния булевард да има легнали полицай, а в Свиленград да няма??? И то в близост до градски парк и детска градина“, пита риторично една от участничките в дискусията. Жената споделя още, че в неделя й се наложило да пътува до с. Малко градище, където на главната улица имало 4 легнали полицая, а на тази улица в Свиленград да няма.

СМ