27
Сря, Окт
18 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

 Бившият председател на Районен съд - Свиленград Елена Тодорова загина на място в катастрофа днес към 11 ч. 46-годишната Тодорова е шофирала лек автомобил "Фолксваген".

Източници от полицията обясниха, че най-вероятно тя е загубила контрол над волана преди влизане в свиленградското село Младиново. Може би е изпреварвала друга кола, но е изгубила контрол над управлението поради несъобразена скорост. Автомобилът й се е ударил в бетонно корито за оттичане на дъждовната вода.

Вероятно съдийката е пътувала към Ямбол, откъдето е родом. Запознати твърдят, че баща й страдал от тежко заболяване.

На място бе оперативна група за извършване на оглед. На местопроизшествието бе и съдебният лекар д-р Христо Еленски, имаше и много полицейски коли. Загиналата пое ръководството на Районен съд – Свиленград на 2 декември 2013 г.

Както „Старият мост“ вече писа, дотогава Елена Тодорова е била съдия в Елхово, била е и председател на същия съд. Нейната кандидатура за административен ръководител на Свиленградския съд тогава спечели подкрепата на 13 от членовете на Висшия съдебен съвет. Тя не бе непозната в Свиленград преди това, тъй като е била магистрат тук от 2003 до 2007 г.

През 2016 г. по сигнал на колегата й Недялко Паталов ВСС започна дисциплинарно производство срещу Тодорова, което обаче завърши без негативни последици и заключения. Тя остана редови съдия в тукашния съд. Неотдавна бе допусната до конкурс за магистрати в Ямболския съд и имаше намерение да се мести там. Първото си, и може би единствено, интервю тук даде за читателите на „Старият мост“.

СМ

Снимки: „Старият мост“. Всички права запазени според Закона за авторското право и сродните му права.