29
Чет, Окт
18 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Екип криминалисти от Хасково 2 дни разследва инцидента, докараха специализирана модерна мобилна лаборатория

Труп, потънал в локви кръв, бе открит в къща в центъра на Любимец на 23 май. Загиналият е 76-годишният Петър Марков, който живеел сам в родния си дом. Във вторник около 11, 30 ч. служители от Социалния патронаж, както било обичайно, занесли храна на Марков.

Забелязали обаче, че има нещо не по реда си – яденето от предишния ден, оставено на стълбите, не било пипнато. А прозорецът на вратата към втория етаж зеел счупен с голяма дупка. Тогава веднага се обадили на полицията, подозирайки, че се е случило нещо лошо. Униформените бързо дошли, отворили и се натъкнали на мъртвото тяло. Навсякъде имало кръв. Полицаите веднага отцепили района, пристигнал екип криминалисти от Хасково. Специалистите тръгнали по горещи следи. Докарана била и специална мобилна модерна лаборатория, която има възможност да идентифицира хора дори по миризмата.

Хората от „Криминална полиция“ бяха на мястото и на 24 май, видя екип на „Старият мост“. Къщата на Марков е в самия център на градчето, единствена е в парка там. Била е отчуждена, но преди време той завел дела и е реституирана. Съседи и продавачи от близки магазини казаха пред „Старият мост“, че не са го били виждали от 2 – 3 дни Петър Марков дошъл в Любимец преди около година. Преди това живеел в Димитровград. Преди 6 години се развел и останал сам. Има двама синове – единият в Пловдив, другият – в Димитровград. Сестра му, д-р Маркова, е лекар, живее в София. „Много свестен, тих, скромен, възпитан човек“, е мнението за Петър на съседи. Самият кмет на Любимец инж. Анастас Анастасов сподели, че Марков не е създавал никакви проблеми, излизал из града редовно, общувал със съгражданите си. Когато се върнал в Любимец, стегнал къщата, изчистил буренясалия двор, направил градинки, засял цветя. „Правеше впечатление, че всичко е чисто и подредено“, сподели любимчанка.

Според достоверни източници става въпрос за убийство, а не за самоубийство. Една от версиите е, че крадци са проникнали през счупеното стъкло в къщата и са премахнали стопанина. Никой наоколо обаче не е чул подозрителен шум и не е видял нищо.

До края на 24 май разследването не бе приключило. Очаква се развитие на случая още днес, за което читателите ще бъдат информирани своевременно.

СМ